Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat ooit begon als een klein feestje is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd festival in Alphen aan den Rijn en omstreken. Dit jaar vieren wij onze 6e editie.
De volgende editie is op zaterdag 7 augustus 2021.
WNWBF vindt plaats aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Voer in je navigatie het adres “De Bijlen” in.
De minimum leeftijd voor WNWBF is 18 jaar (leeftijd op de dag van het festival). Iedere bezoeker is verplicht om een geldig legitimatiebewijs bij zich te dragen en op verzoek te tonen.

Het festival

De deuren van het terrein gaan om 15:00 uur open.
WNWBF is om 24:00 uur afgelopen.
Ja, er zijn voldoende lockers aanwezig op het festivalterrein.
Gedurende het festival kan je betalen met tokens (munten). Deze zijn verkrijgbaar bij de speciale muntenkassa’s. Helaas zijn munten van voorgaande jaren niet meer geldig. Ook worden tickets en munten niet gerestitueerd.
Het is toegestaan om je (digitale) camera mee te nemen. Maak vooral veel foto’s en deel deze met ons via #WNWBF21 op Facebook, Twitter en Instagram. Professionele apparatuur voor foto’s en video’s is niet toegestaan.
Voor speciale diëten en allergieën (Bijv. glutenallergie) geldt dat u zelf uw eten en/of drinken mee mag nemen indien u hiervoor een doktersverklaring kunt laten zien. Voor de rest is het niet toegestaan en bieden wij een zeer gevarieerd aanbod van eten en drinken op het festival.
Tijdens WNWBF hanteren wij een ZERO TOLERANCE drugsbeleid. Zowel harddrugs als softdrugs zijn niet toegestaan op het festivalterrein.
De organisatie geeft geen geld terug voor gestolen tickets. Zorg daarom ook dat je zorgvuldig met je ticket omgaat!
Na aankoop ontvang je een link per e-mail waar je het ticket kunt downloaden.
WNWBF is beperkt toegankelijk in een rolstoel. Alle toegangspaden zijn geasfalteerd, het terrein zelf is een groot grasveld. Bij hevige regenval kan er op sommige plekken wel drassigheid ontstaan. Neem voor meer informatie even contact op via info@wetnwildbeachfestival.nl.

Tickets

Tickets voor WNWBF koop je via deze website of via onze partner Alphens.nl.
Hoe eerder je koopt, hoe meer je bespaart.
Eventbrite doet de volledige afhandeling van onze tickets. Mocht je je ticket kwijt zijn, dan adviseren wij je om contact op te nemen via tix@wetnwildbeachfestival.nl.
Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internet verbinding niet altijd even stabiel is, dus wij adviseren je om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon.
Jazeker! Je hoeft niets te doen. Je kaartjes blijven gewoon geldig.

Reisinfo

Wij adviseren iedereen om met de fiets of openbaar vervoer naar WNWBF te komen. Vanaf het NS station Alphen aan den Rijn is het 20 minuten lopen. Kijk op 9292.nl voor de trein- en bus tijden.
Er is een gratis fietsenstalling aanwezig. Fietsen mogen niet elders worden geparkeerd.
Er zijn voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het festivalterrein. Bij aankomst staat dit duidelijk aangegeven met bewegwijzering en de verkeersregelaars wijzen je graag de weg.

Coronamaatregelen

Bijna alle restricties zijn weg. Geen PCR-test, geen mondkapje en geen 1.5 meter meer. Het enige wat de overheid wil is dat iedereen een sneltest doet, uiterlijk 40 uur voor aanvang. Hieronder vind je daar meer informatie over. Deze gratis(!) sneltest is iets waar we allemaal mee te maken krijgen als je deze zomer naar een evenement toe wil. We snappen je volledig als je zegt; “liever niet”, maar het is de enige manier om na meer dan een jaar eindelijk weer te kunnen feesten, dansen en ouderwets los te kunnen gaan. Nogmaals, eenmaal binnen op het terrein zijn er geen Corona maatregelen meer van toepassing. De sneltest is gelukkig niet zo vervelend als een de testen die je wellicht kent van de GGD, en na een paar minuten heb je al de uitslag. Speciaal voor WNWBF zal de testcapaciteit worden vergroot, zodat iedereen gegarandeerd zo’n gratis test kan doen. Deze sneltest locaties komen op heel veel plaatsen door heel Nederland, meestal in je eigen woonplaats.
Om toegang te krijgen tot WNWBF moet je naast je toegangsticket ook je coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of geprint laten zien. Alle festivalgangers krijgen hier nog nader bericht over.
De overheid heeft de intentie vóór 1 juli om zowel complete vaccinaties of mensen die recent Corona hebben gehad ook zichtbaar te maken in de CoronaCheck app als ‘groen vinkje’. Dan is een sneltest niet nodig. Dit is alleen nog niet zeker, hou deze site www.coronacheck.nl hiervoor in de gaten.